Україна потрапила в цілковиту залежність від МВФ – економіст
Україна потрапила в цілковиту залежність від МВФ – економіст
2 февраля 2016 | 17:39

Українська економіка повністю залежна від кредитів МВФ, віддавати їх будемо до 2027 року. А наші золотовалютні резерви сформовані таким чином, що більшість із них ми не можемо витрачати. Про це в коментарі виданнюІнформаційний Акцент розповів економіст Олексій Лупоносов.

 

На думку експерта, основною проблемою вітчизняної економіки є невідповідність між обіцянками та діями влади.

 

«Має бути залежність між обіцянками та реальними справами. На жаль, зараз бачимо, що очільники Національного банку, уряду та інших державних установ, які впливають на економіку, не дотримуються цього принципу», — зазначив він.

 

За словами Лупоносова, в Україні триває згортання економіки, відповідно, криза стала системною.

 

«Пов’язане це із втрачанням ринків збуту, ми не маємо можливості вільно позичати гроші. Також є криза недовіри населення до національної валюти та дій Національного банку. Відповідно, знецінення гривні відбувається саме через те, що люди не довіряють українській гривні», — додав експерт.

 

Коментуючи результати оновленого Індексу економічних свобод, де Україна зайняла 162-гу позицію, економіст назвав це навіть завищеним результатом.

 

«Тут немає чим гордитися, хоча за ці два роки можна було багато зробити. Нас авансом практично залишили на тому самому місці, адже вести бізнес в Україні легше не стало», — зауважив він.

 

Джерело: Інформаційний Акцент

 

www.ua-banker.com

Просмотров: 5406
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Показать комментарии (0) Скрыть комментарии Обновить
Спасибо!
Имя*:
E-mail:
Комментарий*:
Повторите изображенный на картинке код*:
Защитный код