Гонтарєва скуповувала долар, і створила пропозицію зайвої гривні, що обвалило курс, - Олег Соскін
Гонтарєва скуповувала долар, і створила пропозицію зайвої гривні, що обвалило курс, - Олег Соскін
31 августа 2016 | 09:10

Одна із причин падіння курсу гривні — купівля Гонтарєвою долара за гривню. Про це в ефірі Радіо Ера розповів економіст Олег Соскін.

 

“Міністерство фінансів 23 серпня випустило боргових зобов'язань на 2,3 млрд гривень. Це гривневі облігації, які випущені на 7 років всього під 6,5% річних. Кажуть, купили ці облігації банки. Виникає питання: хто міг купити облігації під такі відсотки? Чи немає тут якоїсь оборудки? Нехай назвуть, які банки зробили таку операцію собі в збиток. Чи це означає, що Гонтарєва, або хтось інший, наприклад, казначейство, дали цим банкам кредит, вони за цей кредит купили облігації, закрили якусь термінові дірку в державному бюджеті?

 

Треба ж говорити, що на сьогоднішній день борг Пенсійного фонду за тими кредитам, які він взяв, сягає понад 40 млрд гривень. Пенсійний фонд — банкрут. Це при тому, що треба ще 80 млрд гривень з державного бюджету на покриття дефіциту. Але Державний бюджет теж банкрут, адже там дірка понад 40 млрд гривень. Таким чином ми маємо фінансово-економічний колапс. І грошова сфера почала на цей колапс реагувати. А Гонтарєва і її команда зробили величезні помилки в монетарній політиці протягом попередніх місяців.

 

Вона скуповувала долар за гривню. Таким чином вона здійснювала пропозицію зайвої гривні. ВВП в цей період не зростав. Розвитку ринків не було”- зазначив Олег Соскін.

 

 

 

 

www.ua-banker.com

Просмотров: 1365
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Показать комментарии (0) Скрыть комментарии Обновить
Спасибо!
Имя*:
E-mail:
Комментарий*:
Повторите изображенный на картинке код*:
Защитный код