Ціна на картоплю в Україні найвища не тільки в Європі, але й у всій Євразії
Ціна на картоплю в Україні найвища не тільки в Європі, але й у всій Євразії
16 сентября 2019 | 11:58

«Здавалося б ціни повинні знижуватися – адже нещодавно почалося збирання пізніх сортів картоплі в професійних господарствах, які вирощують від 10 до 500 і більше гектарів картоплі, і господарства населення збирання завершили, а значить пропозиція продукції на ринку в даний час близька до максимальної. Однак ціни не тільки не знижуються, але минулого тижня навіть мали тенденцію до зростання, а на цьому тижні утримувалися на високому рівні», – повідомляють в Українській плодоовочевій асоціації (УПОА).


Нагадаємо, це не перший такий стрибок цін на картопля в цьому році, в січні коренеплід коштував найдорожче за 10 років.


Для порівняння, в сусідніх державах купити картоплю можна в 2–2,5 рази дешевше, ніж в Україні. На сьогоднішній день ціни на картоплю в Україні залишаються найвищими не тільки в Європі, але і у всій Євразії. Наразі оптова ціна на коренеплід коливається в межах 7–10 грн / кг (28-40 центів США за кг).


«Ціни на картоплю до середини вересня не завжди знаходяться на мінімальному рівні за сезон. Дуже часто вони продовжують знижуватися до кінця жовтня, поки виробники розпродають продукцію, яка не підлягає тривалому зберіганню і триває активний процес бартерного обміну картоплі у населення північних областей країни на інші товари», – зазначає Катерина Звєрєва, директор з розвитку Української плодоовочевої асоціації (УПОА).


Проте аналітики УПОА відзначають, що такої високої ціни на картоплю у вересні, вираженої в гривні, як та, яка встановилася на ринку зараз, не було ще ніколи в історії.

 

www.ua-banker.com

Просмотров: 725
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Показать комментарии (0) Скрыть комментарии Обновить
Спасибо!
Имя*:
E-mail:
Комментарий*:
Повторите изображенный на картинке код*:
Защитный код