Спрашивали?  Отвечаем…
Спрашивали? Отвечаем…
15 марта 2009 | 00:15

Вопрос.
Здравствуйте! Подскажите, Вы занимаетесь возвратом депозитов только досрочно? У меня в Банке «БИГЭнергия» есть депозит, срок которого истек еще в феврале (при этом я его неоднократно продлевала на 1 мес.), а сейчас вижу, что меня просто «водят за нос» - подождите месяц и еще месяц. Вообще, очень хочу его забрать, но мне не отдают у них, видите ли, кризис ликвидности. Но меня это не устраивает. Подскажите, Вы мне можете помочь?  Если да, в какой срок я получу деньги, и сколько это услуга будет стоить. Спасибо.

 

Ответ.
В банке «БигЭнергия» проблемы с ликвидностью начались еще в 2004 году. Тогда господин Григоришин поссорился с господином Суркисом. Началась истерия в прессе. Газеты пестрили заголовками о том, что банк закрывается, о том, что на судне «Генуя» будет собрание акционеров, а банк «БИГЭнерия» переименуют в «ФИГ Энергия (Финансово инвестиционная группа)» и т.д. Одним словом, тогда банк уже перестал работать, и оттуда деньги уходили с бешенной скоростью.  В целом сегодня у нас есть организация «Комитет диктатуры вкладчиков Украины» - присоединяйтесь к нам и мы постараемся решить Ваш вопрос, пока еще не поздно…

 

Вопрос.
У лютому 2009 року я прийшла до відділення банку "Надра" для отримання готівки, але мені пояснили, що наразі в касі відділення немає готівки и невідомо, коли вона з’явиться.


Менеджер відділення запропонувала мені оформити платіжне доручення на списання коштів на інший рахунок у будь-якому банку. Отже, 18 лютого 2009 року я підписала платіжне доручення на списання коштів. На сьогоднішній день (минуло вже 22 дні) кошти на рахунок призначення не надійшли. Я відверто не розумію цієї ситуації: банк відмовчується, менеджер розводить руками, немає ніякого пояснення даної ситуації, ніякого діалогу з клієнтом. Ці гроші – не депозит, який я віддала банку декілька місяців назад на визначений строк. Ці гроші прийшли в банк 16 лютого, тож я письмово вимагала у тимчасового адміністратора віддати гроші! Але я й досі не отримала ніякої відповіді.


Хочу повідомити, що я маю трьох неповнолітніх дітей. Також на цей час моя родина має кредитні зобов’язання у іншому комерційному банку («Укрсоцбанк»). З провини банку «Надра» моя родина була вимушена максимально стиснути свої звичайні щоденні витрати та сплатити «Укрсоцбанку» тільки відсотки за кредитом у лютому 2009 року. Останнє, як відомо, призводить до нарахування штрафних санкцій щодо позичальника та зіпсування кредитної історії. Наразі відомо, що українська валюта досить нестабільна, а кредит в «Укрсоцбанку», отриманий у доларах США, тому гривнева сума, що була вказана в платіжному дорученні, втрачає цінність на коливаннях курсу.


Я не маю ніяких депозитів в жодному українському банку, кошти, зараховані на мій поточний рахунок – це основне джерело доходів моєї родини, яке зараз з невідомих для мене причин заблоковане. Як я повинна пояснювати дітям, що працюючи з ранку до пізнього вечора, я не маю грошей у гаманці? Я не знаю, як далі погашати кредит в «Укрсоцбанку» та на які кошти існувати.
Що можно зробити у данному випадку???
З повагою, Інна.

 

Ответ.
Нажаль сьогодні в нашому активі лише по банку «Надра» більше 1000 звернень. Хіба можна вирішувати проблему в суді, коли вчора на «Інтері» міністр юстиції заявив, що сьогодні довіра судам з боку населення на рівні 10 відсотків. В країні панує правовий нігілізм. Потрібно заводити карну справу проти пана Гіленка та його правління по ст. 191 п. 5 УК. та вимагати повернення депозитів. Можна порадити Вам приєднуватися до «Комітету диктатури вкладників», та приймати в нашій діяльності саму активну участь. Сьогодні гроши з «Надра» можна забрати, або за дисконт в 40%, або товарами, які я в банку в залогах. Нажаль чистих грошей в цьому банку більше немає…


Можна спробувати описати Вашу ситуацію, вказавши імена менеджерів, які роблять таке свавілля, таким чином ви зможете отримати подвійну вигоду. Менеджери, які зробили свою справу так непрофесійно, більше не будуть робити в банківський системі, а Ви отримаєте Ваші гроші назад.

 

 

www.ua-banker.com

Просмотров: 1075
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Показать комментарии (0) Скрыть комментарии Обновить
Спасибо!
Имя*:
E-mail:
Комментарий*:
Повторите изображенный на картинке код*:
Защитный код