Кошти на армію потрібно просити у США, Канади, ЄС, а не брати їх із зарплат, вважає - Олексій Лупоносов.
Кошти на армію потрібно просити у США, Канади, ЄС, а не брати їх із зарплат, вважає - Олексій Лупоносов.
1 августа 2014 | 09:00

Кабмін пропонує запровадити 1,5-відсотковий військовий збір. Його додадуть до податку на доходи фізосіб, вираховуватимуть із зарплат. Залучені кошти направлять на потреби військових.

 

У Міністерстві фінансів порахували, що завдяки такому збору до кінця року матимуть 2,9 млрд грн. Їх вистачить на купівлю понад 200 танків.

 

— Військовий збір запроваджувати не можна, — говорить 34-річний Олексій Лупоносов, керівник банківського порталу ua-banker.ua. — Немає з чого його брати. Українці повністю вичерпали свій запас міцності. Гривня впала 2008 року, потім — цьогоріч, а зарплати в більшості не зросли. Аби хоч якось зберегти звичний рівень життя, люди знімають депозити, використовують заощадження в доларах. Багато хто і так допомагає армії — коштами, продовольством. Купівельна спроможність настільки впала, що перестали брати потримані автомобілі, нерухомість. Через зменшення споживання, 21 відсоток людей до кінця року втратить роботу. Так, армії гроші дуже потрібні. Бо зараз усі кредити МВФ ідуть на армію, а не на цільові програми. Можливо, через це фонд і затримує наступний транш. Введення військового збору викличе хвилю незадоволення. Люди бачать, що майно олігархів не націоналізоване, деякі генерали за час АТО стали мільйонерами. Багато коштів, перерахованих громадянами, не доходять до бійців.

 

Кошти на армію потрібно просити у США, Канади, ЄС, вважає Олексій Лупоносов.

 

— І це мають бути не позики, а саме допомога. Коли ми позбулися ядерної зброї, нам гарантували територіальну цілісність. Зараз цілісність порушена. Тому нехай допомагають, виконують свої зобов'язання.

 

Автор: Володимир МУКАН   http://gazeta.ua/articles/money-newspaper/_groshi-na-armiyu-bratimut-iz-zarplat/572762

 

 

www.ua-banker.com.ua

Просмотров: 1618
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Показать комментарии (7) Скрыть комментарии Обновить
Спасибо!
Имя*:
E-mail:
Комментарий*:
Повторите изображенный на картинке код*:
Защитный код