Фонд гарантування вкладів тимчасово зупинив виплати вкладникам банку «Михайлівський» бо курс вже 26,10
Фонд гарантування вкладів тимчасово зупинив виплати вкладникам банку «Михайлівський» бо курс вже 26,10
27 августа 2016 | 11:55

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб тимчасово зупинив виплати вкладникам банку «Михайлівський», проте має намір відновити їх 2 вересня.

 

Згідно з повідомленням прес-служби фонду, це пов’язано з необхідністю оновити реєстр вкладників.

 

Станом на 26 серпня, за даними фонду, вкладникам виплачено понад 1 мільярд гривень гарантованого відшкодування, що складає 94 відсотки від загальної суми реєстру (1,08 мільярда гривень).

 

«У той же час, рішенням виконавчої дирекції Фонду гарантування вкладів фізичних осіб погоджено внесення змін та доповнень до загального реєстру вкладників, які мають право на відшкодування за рахунок коштів фонду, на суму 88,87 мільйона гривень», – поінформували у фонді.

 

23 травня Національний банк своєю постановою визнав банк «Михайлівський» неплатоспроможним і запровадив у ньому тимчасову адміністрацію. Однак відтоді, за словами вкладників банку, вони не можуть отримати ані своїх депозитів, ані коштів на карткових рахунках, ані навіть використовувати їх у безготівкових розрахунках.

 

Вкладники банку «Михайлівський» уже кілька разів проводили акції протесту, зокрема 9 серпня вони перекрили вулицю Хрещатик з вимогою повернути їхні кошти.

 

12 серпня прокуратура Києва повідомила про затримання голови правління банку. Його підозрюють у розкраданні 870 мільйонів гривень банківських коштів та доведення банку до неплатоспроможності. 13 серпня суд арештував затриманого на 2 місяці.

 

23 серпня з вкладниками банку «Михайлівський» зустрівся президент України Петро Порошенко, який пообіцяв узяти справу щодо виплати їхніх вкладів на особистий контроль.

 

 

 

www.ua-banker.com

Просмотров: 856
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Показать комментарии (0) Скрыть комментарии Обновить
Спасибо!
Имя*:
E-mail:
Комментарий*:
Повторите изображенный на картинке код*:
Защитный код