НБУ продає прострочені кредити українських банків через США
НБУ продає прострочені кредити українських банків через США
26 июля 2017 | 00:00

Так, американські спеціалізовані майданчики First Financial Network (FFN, Оклахома-Сіті) і The Debt Exchange, Inc. (DebtX, Делавер) оголосили про дебютні для них первинні продажі прострочених кредитів від імені Національного банку і Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) України, передає агентство Інтерфакс-Україна.

 

“На початковому етапі відбудеться продаж пакета з 52 кредитів на загальну суму $170 млн (4,6 млрд грн)”, – повідомила FFN, відзначаючи, що діє також від імені Нацбанку України.

 

Згідно з повідомленням, пропонований через цю площадку пакет складається з комерційних кредитів, за якими не виконуються кредитні зобов’язання.

 

Різні кредити з цього пакета забезпечені різними видами застави, включаючи діючий роздрібний продуктовий бізнес, завод з виробництва устаткування, компанії з переробки сільськогосподарської продукції, комерційні об’єкти нерухомості, земля і інші активи.

 

FFN уточнює, що мова йде про продаж цього портфеля одним лотом, і додає, що потім очікуються більші продажі.

 

Згідно з повідомленням, інформація, необхідна для проведення due diligence, буде доступна кваліфікованим інвесторам через захищений веб-сайт, а онлайн-торги призначені на 19 вересня 2017 року.

 

“Від імені ФГВФО компанія DebtX проводить закритий аукціон вартістю близько 6,5 млрд грн ($240 млн) за кредитами, отриманими від ліквідації кількох банків”, – сказано в оголошенні на сайті іншого майданчика.

 

DebtX вказує, що матеріали для due diligence будуть доступні найближчим часом, а пропозиції почнуть прийматися у вересні.

 

Оновлений на початку березня цього року Меморандум про співпрацю України з Міжнародним валютним фондом (МВФ) за програмою розширеного фінансування EFF містив норму про продаж активів на суму мінімум 10 млрд грн на міжнародних платформах проблемних активів до кінця червня 2017 року.

 

www.ua-banker.com

Просмотров: 1172
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Показать комментарии (0) Скрыть комментарии Обновить
Спасибо!
Имя*:
E-mail:
Комментарий*:
Повторите изображенный на картинке код*:
Защитный код