Коломойський може сісти за ґрати на 7 – 12 років, – Рябошапка про справу «Привату»
Коломойський може сісти за ґрати на 7 – 12 років, – Рябошапка про справу «Привату»
9 апреля 2020 | 14:33

Справа «Приватбанку» належить до важких злочинів, а тому її учасникам може загрожувати позбавлення волі, зокрема це стосується й олігарха Ігоря Коломойського.


Ексгенпрокурор Руслан Рябошапка в інтерв’ю 24 каналу сказав, що на позбавлення волі Коломойського мають вплинути декілька факторів, але це достатньо реальний сценарій.


«Мені здається, від 7 до 12 років позбавлення волі передбачає санкція частини 5 статті 191 Кримінального кодексу, в якій може фігурувати зокрема і колишній співвласник «Приватбанку»», – пояснив він.

 

За його словами, велику частину матеріалів, які стосувалися розслідування справи щодо «Приватбанку», Офіс генпрокурора передав до НАБУ. Саме це мало наблизити розслідування до закінчення.


«Ми могли б разом із НАБУ цю справу завершити. Залишалося лише зробити економічну експертизу, але нам просто не дали цього зробити. Наскільки я знаю, ця експертиза досі не проведена, а тому ніякого руху далі щодо «Приватбанку» не може бути», – додав Рябошапка.


18 грудня 2016 року Нацбанк заявив, що «Приватбанк» став неплатоспроможним, та звернувся до Кабміну з пропозицією націоналізувати його. Для того, щоб врятувати банк, держава здійснила докапіталізацію на понад 155 мільярдів гривень.


Ексвласники банку Ігор Коломойський та Геннадій Боголюбов вважають націоналізацію незаконною. Наразі у справі «Приватбанку» триває понад 600 судів різного рівня і в Україні, і в закордонних юрисдикціях


Окружний адмінсуд Києва 18 квітня 2019 року за позовом Ігоря Коломойського скасував рішення про націоналізацію «Приватбанку». У відповідь на це Кабмін, Нацбанк і «Приватбанк» одразу в травні оскаржили це рішення.


3 квітня «Приватбанк» подав новий позов на 5,5 мільярда доларів проти колишніх власників.

 

 

www.ua-banker.com

Просмотров: 1604
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Показать комментарии (0) Скрыть комментарии Обновить
Спасибо!
Имя*:
E-mail:
Комментарий*:
Повторите изображенный на картинке код*:
Защитный код