Переможці програми «Простір Змін» сформують нову українську еліту
13 июня 2009 | 22:35

На Форумі переможців програми «Простір Змін» 5 червня 2009 року засновник Фонду «Open Ukraine» Арсеній Яценюк зазначив, що переможці програми вже стали агентами змін і здатні сформувати нову еліту України, оскільки вони несуть у суспільство ідею про те, що «все у власних руках».

Переможцями програми стали 43 учасники, чиї ініціативи принесли позитивні зміни у життя місцевих громад. Такі люди є творцями соціального капіталу — цінностей, які не вимірюються категоріями прибутку, а працюють на благо всього суспільства. Серед переможців є люди, які організовують соціальне таксі у Львові, школу для молодих татусів у Кіровограді, раду з питань енергозбереження у Полтавській області, безкоштовну пральню для людей з фізичними вадами у Вінниці, центр волонтерів у Харкові та багато інших.

На Форумі переможці програми отримали навчання з розвитку соціальних проектів, фандрейзінгу, теорії комунікації та пошуку цільової аудиторії, роботи зі ЗМІ та з інших сфер діяльності, які допоможуть молодим людям розвивати свої суспільно важливі проекти.

Виступаючи перед учасниками Форуму, Арсеній Яценюк наголосив на необхідності продовження програми «Простір Змін», оскільки вона спонукає молодих людей вносити зміни у життя країни і заохочувати навколишні громади бути так само активними і створювати нові проекти і нові ідеї: «Агенти змін повинні принести свої ідеї у громаду і стати такими лідерами громадської думки, які передадуть ідею і дадуть іншій частині суспільства бути такими ж цікавими, ідейними і створювати нові проекти».

У 2008 році фондом «Open Ukraine» вже інвестовано 250 000 грн. на підтримку індивідуальних проектів переможців.

Просмотров: 2054