Рейтинг новостей банков Украины и СНГ
КРЕДОБАНК  підписав угоду з НБУ про приєднання до НСМЕП
КРЕДОБАНК підписав угоду з НБУ про приєднання до НСМЕП
21 августа 2009 | 01:01

КРЕДОБАНК, що входить до 2-ї групи “Великі банки”, приєднався до Національної Системи Масових Електронних Платежів (НСМЕП), підписавши в серпні місяці відповідний  Договір з Національним Банком України.

НСМЕП - внутрішньодержавна, загальнонаціональна платіжна система, в якій розрахунки за товари і послуги, одержання готівки та інші послуги здійснюються за допомогою платіжних карток НСМЕП на всій території України. Платіжною організацією НСМЕП є Національний банк. За даними НСМЕП, станом на 6 серпня 2009 року членами системи є 50 банків.

- У системі масових електронних платежів КРЕДОБАНК виконуватиме  функції емітента і еквайра, в т.ч. з можливістю обслуговування мобільних платіжних інструментів, - зазначає Віталій Пахомов, Виконавчий директор вертикалі продажу КРЕДОБАНКу. - Наступним кроком буде приєднання КРЕДОБАНКу  до системи сервісу Bank-o-phone, за допомогою якого Клієнт матиме можливість здійснювати розрахунки за допомогою власного мобільного телефону.

КРЕДОБАНК динамічно розвивається, входить у тридцятку найбільших банків України, до того ж є однією з найпотужніших фінансових установ Західної України. Регіональна мережа Банку нараховує 26 філій та 144 відділення та охоплює майже всі області України та Автономну Республіку Крим, має 365 власних банкоматів. Клієнтами Банку є понад 33 тис. підприємств та 336 тис. фізичних осіб.

Статутний фонд КРЕДОБАНКу складає 1 млрд. 550 млн. грн. Банк є найбільшою польською інвестицією в банківську установу України. В структурі акціонерного капіталу банку інвестиції стратегічного західного партнера Банку PKO Bank Polski S.A. складають 99,5%.