Уряд веде країну до жорсткої інфляції - експерт
Уряд веде країну до жорсткої інфляції - експерт
22 июля 2016 | 15:45

Підвищення тарифів може привести до інфляції. Уряд замість того, щоб витягувати країну з кризи, збільшив власні витрати. А провали списують на МВФ.

 

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав економіст Олексій Лупоносов.

 

"Гройсман не зміг зрозуміти просту істину: Україні вкрай важливо мати стабільну економіку, курс гривні, ціни на продукти та послуги. Натомість першим рішенням кардинально підняв тарифи.

 

Тарифи укладені в собівартість товарів. Уже почали стрімко зростати ціни в супермаркетах. Далі підскочить курс гривні. Буде інфляція. Так розкручують інфляційну спіраль. Нам кажуть: треба збільшити тарифи, бо МВФ не дасть грошей. Але їх нам і так не дадуть. У нас нема контролю. А Гройсман боїться підіймати це питання", - сказав експерт.

 

Він наголосив, що прем'єр-міністр спочатку мав розрахувати економічно обґрунтовану ціну на тарифи.

 

"Вона повинна складатися лише з ціни за газ і його транспортування. А туди включили відпустки, санаторії, орендовані авто. Уряд собі підвищив зарплату у 2,5 рази. Зробив бази відпочинку. У тому числі й в окупованому Криму. Поміняв автопарк. Тобто гроші йдуть не на модернізацію, а на чиновників", - зазначив Лупоносов.

 

Як відомо, 23 липня буде 100 днів з призначення Володимира Гройсмана на посаду прем'єр-міністра. 14 квітня Верховна Рада 257 голосами призначила його на цю посаду та ухвалила склад нового Кабінету міністрів.

 

gazeta.ua

 

 

 

 

www.ua-banker.com

Просмотров: 14328
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Показать комментарии (0) Скрыть комментарии Обновить
Спасибо!
Имя*:
E-mail:
Комментарий*:
Повторите изображенный на картинке код*:
Защитный код