Голова НБУ вважає, що потрібно скасувати податок на доходи з депозитів
Голова НБУ вважає, що потрібно скасувати податок на доходи з депозитів
28 декабря 2020 | 20:30

Національний банк (НБУ) виступає за скасування податку на доходи з депозитів. Про це сказав голова НБУ Кирило Шевченко в інтерв'ю «Українській правді».


«Ми цього року виходили з ініціативою на уряд, щоб відмінити податок на доходи з депозитів. За всю історію незалежності України такого податку не було. Він був введений в 2014 році, коли ситуація з надходженнями була просто жахливою. Сьогодні цього вже немає, є досить стала дохідна база, і ми вважаємо, що можна відмінити цей податок», – заявив Шевченко


Він нагадав, що податок на доходи з депозитів має дві складових – це 18% ПДФО і 1,5% військового збору; про скасування військового збору не йдеться.


«А от прибрати 18% ПДФО, зважаючи на те, що депозитні ставки й так низькі, ми пропонували Міністерству фінансів і уряду в законі про бюджет. Це не було враховано. Наступного року ми будемо продовжувати роботу в цьому напрямку», – сказав голова НБУ.


Раніше Шевченко заявляв, що податок необхідно скасувати задля того, щоби повернути привабливість такого інвестиційного інструменту, як депозити. 



 

Просмотров: 9403
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Показать комментарии (0) Скрыть комментарии Обновить
Спасибо!
Имя*:
E-mail:
Комментарий*:
Повторите изображенный на картинке код*:
Защитный код