Долар подорожчає на дві гривні
Долар подорожчає на дві гривні
19 августа 2016 | 00:45

За тиждень долар в обмінниках подорожчав майже на гривню. У четвер, 18 серпня, валюту в Києві продавали по 25,9 грн, купували по 25,4. Нац­банк назвав коливання курсу ситуативним.

 

— Навесні нам потрібні були кошти. Їх надали міжнародні організації. Так Україна отримала вливання валюти, — каже економіст 39-річний Олексій Лупоносов. — Наступний транш від Міжнародного валютного фонду мав бути місяць тому. Але грошей не дали. Валюта дорожчає і через сезонний фактор. Треба купувати газ, готуватися до нового бізнес-року. В бюджеті заклали 27 гривень за долар. Курс 25 гривень мали штучно, орієнтувалися на запити МВФ. Далі долар подорожчає щонайменше на 2 гривні. Це може відбутися в перших числах вересня.

 

— Долар подорожчав переважно на чорному ринку, — говорить 51-річний Олександр Охріменко, директор Українського аналітичного центру. — Курс зростає через помилку Нацбанку. 9 серпня регулятор скупив валюту, порушив баланс. У банках зараз мало готівки. Щойно з ринку забирають трохи більше доларів, ніж треба, одразу виникає валютний голод. Частина імпортерів не змогли купити потрібної кількості валюти й пішли на чорний ринок. Цим спровокували попит. Звідси й подорожчання. Зараз Нацбанк має продати валюту, аби закрити заявки імпортерів. До кінця року долар подорожчає на 2 гривні.

 

Автор: Анна РОДІЧКІНА gazeta.ua

 

www.ua-banker.com

Просмотров: 1359
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Показать комментарии (0) Скрыть комментарии Обновить
Спасибо!
Имя*:
E-mail:
Комментарий*:
Повторите изображенный на картинке код*:
Защитный код