Шість найбільших світових банків запускають нову криптовалюту
Шість найбільших світових банків запускають нову криптовалюту
1 сентября 2017 | 06:25

Шість із найбільших банків світу – Barclays, Credit Suisse, Canadian Imperial Bank of Commerce, HSBC, MUFG і State Street – активізували зусилля для запуску нової форми валюти. Технологія розподіленого реєстру буде використовуватися для проведення моментальних розрахунків і клірингу за операціями з цінними паперами, з посиланням на Financial Times передає видання Сегодня.ua.

 

Швейцарський банк UBS разом із Clearmatics Technologies у серпні минулого року створили нову криптовалюту, яка отримала назву «utility settlement coin» (USC, «практичну грошову одиницю для розрахунків»). Згодом до цього проекту приєдналися BNY Mellon, Deutsche Bank і Santander. Банки розраховували підвищити ефективність фінансових операцій, прискоривши їх заключні етапи.

 

Зараз проект перейшов на нову стадію – учасники хочуть поглибити обговорення USC з центробанками і працюють над додатковими заходами захисту нової криптовалюти.

 

«Ми ведемо обговорення з центральними банками і регуляторами, і ми продовжимо їх у наступні 12 місяців з метою обмеженого запуску ближче до кінця 2018 року», – заявив глава стратегічних інвестицій та інновацій у сфері фінансових технологій UBS Хайдер Джеффрі.

 

Банки спочатку оминали технологію блокчейну, вважаючи її ненадійною. Однак після ретельного вивчення питання фінансові компанії знаходять все нові способи застосовувати блокчейн для прискорення розрахунків у найрізноманітніших операціях.

 

Перехід на USC передбачає, що сторони угод із цінними паперами не будуть чекати, поки відбудеться переказ традиційних коштів, замість цього вони будуть використовувати криптовалюту, яку можна обміняти на звичні гроші в центробанках. Такий підхід скоротить часові та грошові витрати, а також використання людських ресурсів.

 

Єдина криптовалюта USC при цьому буде обмінюватися на різні традиційні валюти залежно від потреб учасників угоди.

 

Криптовалюта стає все популярнішою. Як повідомлялося, побутова техніка китайської компанії Midea Group буде самостійно добувати біткоіни. Таким чином компанія хоче підвищити попит на свою техніку. Midea Group

 

 

www.ua-banker.com

Просмотров: 1680
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Показать комментарии (0) Скрыть комментарии Обновить
Спасибо!
Имя*:
E-mail:
Комментарий*:
Повторите изображенный на картинке код*:
Защитный код