Standard&Poor’s підвищила довгостроковий кредитний рейтинг «Кредобанку»
Standard&Poor’s підвищила довгостроковий кредитний рейтинг «Кредобанку»
8 декабря 2015 | 00:20

Міжнародна рейтингова агенція Standard&Poor’s підвищила довгостроковий кредитний рейтинг «Кредобанку» за міжнародною шкалою з рівня CCC- до ССС+ та рейтинг контрагента за національною шкалою з рівня uaССС- до uaB+. А короткостроковий кредитний рейтинг банку за міжнародною шкалою підтверджено на рівні С. Відтак, довгостроковий кредитний рейтинг ПАТ «Кредобанк» є найвищим серед рейтингів українських банків від міжнародних рейтингових агентств і лише на одну сходинку поступається суверенному рейтингу України як держави.

 

Як відзначено в офіційному повідомленні агенції, рейтинги «Кредобанку» були підвищені після підвищення довгострокового суверенного рейтингу України, яке відбулося після реструктуризації зовнішнього суверенного боргу. Водночас Standard&Poor’s відзначило, що рівень рейтингів «Кредобанку» більше не стримується рівнем суверенних кредитних рейтингів України.

 

При підвищенні рейтингу була врахована підтримка банку з боку материнської структури – найбільшого банку Польщі PKO Bank Polski S.A., насамперед, його готовність підтримувати «Кредобанк». Позитивно оцінена й наявність доступу до ліній ліквідності від материнської структури, що дозволяє зберегти платоспроможність банку в умовах фінансової турбулентності. Також аналітики агентства відзначили більш стабільну базу депозитів у «Кредобанку» порівняно з іншими українськими банками.

 

 

www.ua-banker.com

Просмотров: 3428
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Показать комментарии (0) Скрыть комментарии Обновить
Спасибо!
Имя*:
E-mail:
Комментарий*:
Повторите изображенный на картинке код*:
Защитный код